Har du nogensinde hørt om sous vide? Det er en revolutionerende måde at tilberede mad på, som er blevet mere og mere populær i de seneste år. Sous vide er fransk og betyder “under vakuum”. Det er en teknik, hvor maden tilberedes i en lufttæt pose, som er nedsænket i vand ved en præcis temperatur i en længere periode.

Sous vide-teknikken er ikke ny, men det er først for nylig, at den er blevet mere tilgængelig for hjemmekøkkenet. Tidligere var det primært professionelle kokke, der brugte teknikken, men nu kan alle med en sous vide-maskine tilberede mad på denne måde.

Hvordan fungerer sous vide?

Sous vide-teknikken fungerer ved at tilberede maden ved en lavere temperatur i længere tid. Ved at tilberede maden på denne måde bevares smagen og teksturen, samtidig med at vitaminer og næringsstoffer bevares bedre. Med sous vide kan du tilberede alt fra kød og fisk til grøntsager og æg.

For at tilberede maden sous vide skal du bruge en sous vide-maskine, som kan opvarme vandet og holde det på en præcis temperatur. Maden skal pakkes i en lufttæt pose, som derefter nedsænkes i det varme vand. Det er vigtigt at fjerne al luft fra posen, så maden tilberedes jævnt og ikke bliver ødelagt af luftlommer.

Sous vide-teknikken er også ideel til at tilberede større stykker kød, som normalt kan være svære at tilberede jævnt. Med sous vide kan du tilberede kødet ved en lavere temperatur i længere tid, så det bliver mørt og saftigt.

Fordele ved sous vide

Der er mange fordele ved at tilberede maden sous vide. Her er nogle af de vigtigste:

  • Bevarer smag og tekstur
  • Bevarer vitaminer og næringsstoffer
  • Tilbereder maden jævnt og præcist
  • Kan tilberede større stykker kød jævnt
  • Kan tilberede maden på forhånd og varme det op senere

Sous vide er også ideel til at tilberede mad på forhånd, da maden kan opbevares i posen i køleskabet og varmes op senere. Dette gør det nemmere at planlægge og tilberede større måltider eller fester.

Sous-vide.nu – Alt om sous vide

Hvis du vil lære mere om sous vide, så er sous-vide.nu det perfekte sted at starte. Sous-vide.nu er en dansk hjemmeside, som er dedikeret til alt om sous vide. Her kan du finde opskrifter, tips og tricks, samt læse om de forskellige sous vide-maskiner på markedet.

Sous-vide.nu har også en webshop, hvor du kan købe forskellige sous vide-maskiner og tilbehør. Derudover tilbyder de også kurser og events, hvor du kan lære mere om sous vide og møde andre sous vide-entusiaster.

Så hvis du vil lære mere om sous vide og blive en mester i at tilberede mad på denne måde, så besøg sous-vide.nu i dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *